Monday, May 25, 2015

Hogy jön az IO.js a képbe

Hamarosan ez a kérdés teljesen érdektelen lesz, de azért érdemes "megemlékezni" az eseményekről.

2014 december elején néhanyan a Node csapatából megelégelve a fejlesztési és kiadási ütemet, egy fork-ot hoztak létre io.js néven a node forráskódjából. (Ez persze sok mindenkit meglepett, de az előbb említett programozók már többször jelezték nemtetszésüket.)

Az io csapata bevezette az ún. Nyitott Kormányzást (Open Governance) ami nagyjából annyit jelent, hogy egy Technikai Bizottság (Technical Committee) felel a fejlesztés folyamatáért és a kiadott verziókért.

2015 Májusában azonban nagy meglepetésre (engem legalábbis meglepett, hogy ilyen hamar) az io Technikai Bizottsága úgy döntött, hogy össze/vissza-csatlakozik a Node-hoz (a Node Foundation alatt) ami követni fogja a io által használt Nyitott Kormányzás ötletét. Juhéjj!

1 comment:

  1. Hi, Great.. Tutorial is just awesome..It is really helpful for a newbie like me.. I am a regular follower of your blog. Really very informative post you shared here. Kindly keep blogging. If anyone wants to become a Front end developer learn from Node JS Online Training from India . or learn thru Javascript Online Training from India. Nowadays JavaScript has tons of job opportunities on various vertical industry. ES6 Online Training

    ReplyDelete