Pages

Tuesday, June 23, 2015

Keretrendszerek


Más programozási nyelvekben már úgy ahogy kirajzolódtak a különböző keretrendszerek virtuális határai, a NodeJS esetében ez még nincs így (vagy a többség csak nem akarja eldönteni, belátni melyik a legjobb)

Express.js
Az Express.js-t előre tenném, mert erről már évek óta hallok, a fejlesztése folyamatosan tart és más rendszerek is épülnek rá. Egy minimalista elképzelésről van szó, ami kifejezetten jó mobilos és web-és alkalmazások készítésre. Több nagyobb cég/oldal is használja, pl: MySpaceGeekli.st, Klout.

Sails.js
Mint feljebb említettem, más rendszerek is használják az Express.js-t, ilyen például a Sails.js. Ez az egyik legelterjedtebb megoldás adat-alapú és valós-idejű app-ok írására. Chat-es programok és multiplayer játékok főoldán szokták sokat használni. A rendszer sok mindenben próbál segíteni Grunt modulokon keresztül, pl LESS, SASS, CoffeeScript, Jade stb. A böngésző oldalon pedig tulajdonképpen azt használhatunk amit akarunk, Angular, Backbone, Android/JAVA, iOS ...

Socket.io
A Socket.io hasonló a Sails.js-hez, valós idejű alkalmazásokhoz ajánlják, a böngészőben is és a szerveren is futhat. Az oldalukon megtekinthető egy 8 soros LIVE Twitter olvasó.

Hapi.js
A Hapi-t többnyire alkalmazások API-jaihoz kínálják, és viszonylag nagy module/plugin könyvtárral rendelkezik, de alapból van benne input ellenőrzés, caching, hiba kezelés, loggolás stb. Elég sok nagy cég használja: Disney, Concrete, PayPal, Walmart stb.

Mean.js
Utoljára de nem utolsó sorban említeném meg a Mean.js-t, amit ugyan  keretrendszer kategóriába sorolnak, de nem egy különálló rendszerről van szó. A neve a MongoDB, Express, Angular, Node szavakból jött létre (ha nem, akkor szóljatok, majd javítom) és én inkább látásmódnak nevezném. A Yeoman alapból támogatja ami egy alkalmazás-váz (scaffold) generáló program, mindenképp érdemes megtekinteni.

(személy szerint én csak az Express.js-szel és a Mean.js-szel randiztam/veszekedtem egy darabig, ha valamit elírtam vagy teljesen gáz szóljatok... köszi)

15 comments:

  1. Its really helpful for the users of this site. I am also searching about these type of sites now a days. So your site really helps me for searching the new and great stuff.
    java training in chennai

    java training in omr

    aws training in chennai

    aws training in omr

    python training in chennai

    python training in omr

    selenium training in chennai

    selenium training in omr

    ReplyDelete

  2. This post is so interactive and informative.keep update more information...
    PHP Training in Bangalore
    php classes in pune

    ReplyDelete
  3. In the European Union, German is the most frequently spoken language, surpassing Spanish, French, and even English. In addition to being one of the official languages in Switzerland and Luxembourg, it is the national tongue of Germany, Austria, and Liechtenstein. To know more about this interesting language join German Classes in Chennai at FITA Academy.

    German Classes in Chennai
    German Classes In Bangalore
    German Classes in Coimbatore

    ReplyDelete
  4. The Apache JMeterTM is a piece of open-source software that runs exclusively on Java and is created by Stefano Mazzocchi of the Apache Software Foundation to load test applications and track performance. To know more about JMeter join Jmeter Training In Chennai at FITA Academy.
    Jmeter Training In Chennai
    Jmeter Certification
    Jmeter Training in Bangalore

    ReplyDelete
  5. React Native was developed to make the development of mobile apps easier after ReactJS. The answer is straightforward: life is made much simpler if you can create an app once in JavaScript and release it to both Android and iOS.Using JavaScript, you can create native mobile apps with the React Native framework.
    React Native Training In Chennai

    ReplyDelete